Регионалната обстановка и двустранното сътрудничество обсъдиха премиерът Бойко Борисов и

...
Регионалната обстановка и двустранното сътрудничество обсъдиха премиерът Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Регионалната обстановка и двустранното сътрудничество обсъдиха Борисов и Мун Дже-ин

Регионалната конюнктура и двустранното съдействие разискаха министър председателят Бойко Борисов и президентът на Република Корея Мун Дже-ин, оповестиха от Министерски съвет.

Премиерът изрази удовлетворение от ползотворния политически разговор, реализиран при актуалното му публично посещаване в Сеул. Сега нашата задача е на основата на построеното политическо доверие да осъществим със наличие и съответни на практика резултати двустранното съдействие, посочи той.
 Снимка 444799
Източник:

По време на диалога в Президентския замък Борисов означи, че за страната ни е приоритет привличането на корейски вложения и разширението на българския експорт за Корея. Премиерът Борисов съобщи, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него държавно управление за поощряване на корейския бизнес да обърне взор към България. Борисов подчертава върху конкурентните преимущества на българската стопанска система, като доста добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна мощ и достъп до обширния пазар на Европейски Съюз.

По отношение на обстановката на Корейския полуостров , Борисов съобщи, че българската позиция е поредна и безапелационна и е в поддръжка на намирането на кротичък излаз по дипломатически път. " България прави оценка високо водещата роля на Република Корея и Вашите персонални старания, господин президент, за реализиране на прогрес в междукорейския разговор и за понижаване на напрежението на Корейския полуостров ", добави министър председателят Борисов. Българският министър-председател изрази вяра, че дипломатическите старания за реализиране на резистентен мир и непоклатимост на Корейския полуостров ще продължат.

За първи път министър-председател на България посещава Корея, откогато установихме дипломатически връзки през 1990 година Визитата ви има огромно значение, защото следващата година ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни връзки ", обърна се към премиера Борисов президентът на Република Корея Мун Дже-ин.
 Образованието и културата - цели на България и Южна Корея
Образованието и културата - цели на България и Южна Корея

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Сеул

Корейският президент съобщи, че България е водач на Балканските страни, с помощта на отличното управление на министър-председателя Бойко Борисов. Мун Дже-ин означи също постигнатия стопански напредък на страната ни измежду страните членки на Европейски Съюз, както и високата оценка за извършеното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година

" Двете страни имаме огромен капацитет да разширяваме практическото съдействие в региона на търговията, вложенията, енергетиката, отбранителната индустрия ", подчертава президентът на Република Корея и приветства извършените диалози по време на визитата на Бойко Борисов.

Мун Дже-ин посочи, че стокообменът сред двете страни нараства и пое ангажимент да популяризира България, тъй като тя притегля корейските компании с положителни условия за бизнес и ниското данъчно облагане.

По време на диалога от корейска страна бе препоръчано съдействие в ИТ бранша. Мун Дже-ин съобщи още, че би трябвало да има по-тясно партньорство в туризма, тъй като корейските туристи в България се усилват, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко Борисов уточни, че откогато е министър председател прави визити единствено там, където може да се свърши работа и да се стигне до действителни резултати.

Борисов се срещна по-рано с корейския си сътрудник Ли Нак-йон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР