Регионалната комисия за борба с грип и остри респираторни заболявания

...
Регионалната комисия за борба с грип и остри респираторни заболявания
Коментари Харесай

И в Ямбол обявиха грипна епидемия

Регионалната комисия за битка с грип и остри респираторни болести в Ямбол взе решение за оповестяване на грипна зараза на територията на региона за интервала от 18 януари (петък) до 23 януари, в това число. Това оповестиха от пресцентъра на общщината.

Решението е на съображение на записаната епидемиологична заболяемост от 323.85 на 10 000. В тази връзка образователните заведения в Ямбол, както и в останалите общини в региона, преустановяват активността си за 6 дни, считано от 18 януари. Детските градини и ясли не престават активността си, при засилени противоепидемични ограничения.

Най-голям брой болни в район Ямбол са регистрирани във възрастовата група от 0 до 4 години – 25 от общо 223 болни или 714.29 заболяемост на 10 000 население. Следва възрастовата група от 15 до 29 години – 38 болни и заболяемост 391.75 на 10 000 население.

От РЗИ-Ямбол е указано да се проведат редица противоепидемични действия – в лечебните заведения за болнична помощ да се съблюдават строго логаритмите за дейности при случаи на грип, да се прекратят свижданията в отделенията, наложително да се носят маски от личния състав. Спират се и плановите интервенции, постанова се непоколебим надзор върху дезинфекцията и стерилизацията в отделенията и други

В лечебните заведения за извънболничната помощ се приключва активността на детските и женските съвещания.

Следващото съвещание на комисията е планувано за 23 януари (сряда) в 13.00 часа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР