Регионалната комисия в Народното събрание прие промени, които премахват т.нар.

...
Регионалната комисия в Народното събрание прие промени, които премахват т.нар.
Коментари Харесай

Премахнаха студения резерв в настоящия му вид

Регионалната комисия в Народното събрание одобри промени, които отстраняват така наречен „ леден запас " и облагодетелстващи с огромни суми ТЕЦ-овете на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и предприемача Христо Ковачки. Това стана ясно след днешното съвещание на Комисията по районно развиване и благоустройство с ръководител съпредседателят на ПГ „ Обединени патриоти " и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Законопроектът е импортиран от депутати от парламентарните групи на съдружните сътрудници ГЕРБ - Оперативна програма и има съществена цел понижаване на разноските на „ Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД (ЕСО) за запазване и оттова - понижаване на сметките на семействата и бизнеса за електрическа енергия. Това ще става по ред, избран в Закона за енергетиката.

След гласуването в пленарната зала министърът на енергетиката ще има правото да отпуска този запас към държавната централа. Промените ще са в действие до цялостната либерализация на пазара на електрическа сила в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР