Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен изпрати

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен изпрати
Коментари Харесай

Простреляха розов пеликан на магистрала Хемус

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Шумен изпрати за лекуване простреляна птица от предпазения тип розов пеликан, оповестиха от пресцентъра на екоинспекцията, оповестява Dnes.bg.

``
реклама
Птицата е била открита от жители наоколо до автомагистрала " Хемус " край Каспичан и превозена до ветеринарна клиника в Нови Пазар, от където е получен сигнал в екоинспекцията.

При прегледа на пеликана от ветеринарните лекари, не са видяни забележими външни пострадвания, само че едното му крило било увиснало и не можел да лети. На същия ден птицата е превозена за лекуване в Спасителния център за диви животни " Зелени Балкани " в Стара Загора, където е открито, че по нея е стреляно с пушка, откакто в крилото й са открити две сачми.

От 1962 година розовият пеликан е предпазен тип, включен в Червената книга (1985 г.). Среща се в езерата край Бургас и резервата " Сребърна ", където има дребна колония. Пеликаните идват на река Дунав в края на март или началото на април и си потеглят от септември до края на ноември. Обитават сладководни езера и блата с обширни тръстикови масиви, язовири и микроязовири, рибарници и рибовъдни стопанства.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` По
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР