Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив приключи

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив приключи
Коментари Харесай

С отводнителни канали предпазват от свлачища резерват Изгорялото гюне

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Пловдив завърши сполучливо строителните действия по отводняване на ерозиралите площи в поддържан резерват " Изгорялото гюне ".

Строителните действия по създаване на отводнителни канавки в рамките на резервата стартираха през октомври предходната година и бяха осъществени от " МГА Инвест " ЕООД на база направен механически план и издадено позволение за градеж от основния проектант на Община Кричим.

Чрез построените отводнителни канавки ще се приключи загуба на повърхност от местообитанието на дървовидната хвойна, опазвана в предпазената територия и ще се предотвратят ерозията и свлачищните процеси. Това ще окаже позитивно въздействие върху популацията на предпазения тип в резервата, защото ще ограничи негативното влияние от геодинамичните процеси върху горския хабитат и ще се усъвършенства положението на местообитанието.

Проектът е финансиран по Приоритетна ос 3 " Натура и биоразнообразие " на Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 " и е на стойност 300 032,68 лева От тях 255 027,78 лева са от Европейския фонд за районно развиване и 45 004,90 лева национално съфинансиране от държавния бюджет на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР