Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас ще

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас ще
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас налага глоба заради строежа в Синеморец

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас ще наложи санкция поради строителството в Синеморец , заяви bTV.

Строежът се намира на метри от скалите в местността " Поляните ". Теренът е частен, а на мястото са планувани да бъдат издигнати две вили.

Имотът попада в рамките на естествен парк " Странджа " и в две предпазени зони от екологичната мрежа " Натура 2000 ".
 Подновяват замразения преди години градеж край Синеморец
Подновяват замразения преди години градеж край Синеморец

Мотивът на Върховен административен съд е, че има разминаване в документите

Преди дни в обществените мрежи са се появили фрагменти на следващото изтичане на бетон. Това се случва макар възбраната за строителство през летния интервал, само че в сходство с признатото решение от Общински съвет срокът да бъде продължен поради пропуснатото през пандемията време.

Според инспекцията дейностите въпреки всичко са в нарушаване, тъй като се правят макар издадено наставление , че не се позволява строителство в гнездовия.
 Багери копаят и на плажа в Синеморец
Багери копаят и на плажа в Синеморец

Поредният градеж на метри от морето

Припомняме, това е следващият случай на подозрително строителство по крайбрежието. Заради " взрива " на сигналите за градежи по Южното Черноморие през последните дни персонално министър председателят Бойко Борисов разпореди инспекция на ДНСК.

На 25 януари стана ясно, че краткотрайно се стопират трите противоречиви градежа , а точно на брега на къмпинг " Градина " , къмпинг " Арапя " и край " Алепу ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР