Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград проверява

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград проверява
Коментари Харесай

Проверяват за търговия със защитени цветя в Благоевград

Регионалната ревизия по околната среда и водите в Благоевград ревизира магазини за търговия със предпазени типове цветя. Практиката през последните години демонстрира, че все по-малко търговци си разрешават да продават цветя, които са под закрилата на Закона за биологичното многообразие.

В началото на пролетния сезон в комерсиалната мрежа най-често се продават кокичета, минзухари и дива циклама, които са част от Наредбата за отбрана на типовете растения.
Красимир Гроздилов, специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград: Това не значи, че не могат да бъдат продавани и правени букети от тях. Забраната е само за събирането им от естествените им залежи, които в нашата област са малцина и малко като повърхност. Събирането им от естествените им залежи би довело до тяхното заличаване в природата.Галина Цветкова, специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевград: Правим и следващи инспекции на местообитанията и популацията, които са в естествената природа и вършим периодически мониторинг, и по този начин откриваме дали има понижаване или увеличение на тези популации.
Забранени за продажба са и някои от зелените растения, които се употребяват за декорация на букети.

Глобите за продажба на предпазени типове цветя и растения са сред 100 и 5000 лева за физически лица, и до 10 000 лева за юридически.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР