Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара
Коментари Харесай

Властите спряха втори ТЕЦ на Ковачки

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Стара Загора издаде насилствена административна мярка за прекъсване на котли № 1, 2, 3, 4, 5 и 6 на горивната апаратура за произвеждане на топлинна сила на Топлоелектрическа централа " Брикел ", гр. Гълъбово.
Забраната против " Брикел "  е наложена поради потребление на забранен тип гориво – биомаса, за което сдружението няма позволение. Едно от основанията за налагане на мярката е открито при инспекция на институциите на 03.09.2019 година – съществуване на биомаса на транспортната лента, която подава гориво към работещ казан, както и предпазване на огромни количества балирана плява с обезпечен достъп до централата, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.
Наложената насилствена административна мярка на Топлоелектрическа централа " Брикел " е с оглед невъзможността на оператора да подсигурява спазването на екологичното законодателство посредством обезпечаване на нужните условия за сходство на употребата на инсталацията с настоящото позволение. Забраната влиза в действие от през днешния ден, 09.09.2019 година, и срокът на нейното деяние е до прекратяване на осъществяване на нарушаването.
Предприятието, дружно с " Топлофикация – Перник ", Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и " Топлофикация – Сливен ", е благосъстоятелност на известния енергиен предприемач Христо Ковачки. Срещу всичките текат инспекции от Министерство на околната среда и водите (МОСВ), разпоредени персонално от основния прокурор Сотир Цацаров.
Два от парогенераторите на пернишкия Топлоелектрическа централа " Република " (част от " Топлофикация – Перник " ) вече бяха спрени наложително точно поради изгаряне на биомаса.
Това е втората глоба против " Брикел " за последните седмици. ТЕЦ-ът към този момент беше санкциониран с 15 000 лева в края на предишния месец, поради обгазяване на Гълъбово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР