Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара
Коментари Харесай

Държавата спря ТЕЦ „Брикел“ за неразрешено изгаряне на биомаса

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара Загора през днешния ден издаде насилствена административна мярка за прекъсване на котли №1, 2, 3, 4, 5 и 6 на горивната апаратура за произвеждане на топлинна сила на Топлоелектрическа централа „ Брикел “, гр. Гълъбово. Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса, в нарушаване на издаденото Комплексно позволение на сдружението. Едно от основанията за налагане на мярката е открито при инспекция на сдружението на 03.09.2019 година – съществуване на биомаса на транспортната лента, която подава гориво към работещ казан, както и предпазване на огромни количества балирана плява с обезпечен достъп до централата.

Наложената насилствена административна мярка на Топлоелектрическа централа „ Брикел “ е с оглед невъзможността на оператора да подсигурява спазването на екологичното законодателство посредством обезпечаване на нужните условия за сходство на употребата на инсталацията с настоящото Комплексно позволение.

Мярката влиза в действие от през днешния ден, 09.09.2019 година, и срокът на нейното деяние е до прекратяване на осъществяване на нарушаването.

Във връзка с предписание на основния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни дейности за осъществяване на инспекции на място в „ Топлофикация – Перник “ АД, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД, „ Топлофикация – Сливен “ ЕАД и Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР