Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив изпрати

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив изпрати
Коментари Харесай

РИОСВ-Пловдив установи нови нарушения на производствената база и кариера в находище „Белащица“

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив изпрати покана за връчване на Акт за определяне на административно нарушаване на управлението на „ Холсим кариерни материали Пловдив “ АД. Причината са открити нарушавания на активността на индустриалната база и кариерата в находище „ Белащица “ (участък „ Родопи “), водещи до замърсяване чистотата на атмосферния въздух с прахови излъчвания. Това оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

Нарушението е установено при реализиране на изненадваща контролна инспекция от страна на екоинспекторите на 23 август.

При нея е открито, че преработката на добития материал в кариерата се прави чрез 2 трошачно-сортировачни съоръжения, след което посредством софтуерен превоз той се подава непосредствено за натрошаване, подбиране по фракции и следващо пресяване.

При софтуерния развой е обезпечено оросяване на материала, само че е явно, че реализираните оросителни действия не са задоволителни. Видимо е, че атмосферният въздух се запрашава както при процеса на преправка, по този начин и от откритите повърхности на площадката (пътища и депа за другите фракции).

Установеното при инспекцията е в нарушаване на Наредба № 1 към Закона за чистотата на атмосферния въздух. След връчване на акта следва издаване на наказателно разпореждане. Предвидената от закона глоба е в размер до 5000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР