Регионалната инициатива Три морета трябва да се утвърди като инструмент

...
Регионалната инициатива Три морета трябва да се утвърди като инструмент
Коментари Харесай

Радев пред посланиците от Три морета: Трябва да чуем гласа на младите хора

Регионалната самодейност " Три морета " би трябвало да се утвърди като инструмент за действително обществено и икономическо доближаване в Европа. Духът на тази платформа за съдействие е да насърчи изискванията за съгласуваност и разцвет на страните сред Адриатическо, Балтийско и Черно море. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с посланиците у нас на 12-те страни, които вземат участие в самодейността " Три морета ", и с представители на държавите-наблюдатели във формата, оповестиха от прессекретариата на президента.

В срещата взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев е отбелязал, че за пълноценното и дейно развиване на " Три морета " е значимо всички страни от формата да допринесат за капиталовия фонд на самодейността, който ще финансира построяването на взаимните районни планове.

" Включването във фонда демонстрира, че участниците отдават значение на платформата, и е позитивен знак към бизнеса и вложителите в района ", е показал Радев.

По думите му е належащо да се изработят ясни и съответни критерии и правила за целите на формата " Три морета ".

Инициативата е фокусирана върху бъдещето на района, по тази причина е належащо да създадем условия и за приобщаването на младежите, да чуем техния глас и концепциите им за развиването на Европа, е декларирал още президентът Радев. Държавният глава е показал, че без научна и просветителна съгласуваност сред европейските страни е невероятно стабилно обществено и икономическо доближаване.

На срещата е била разисквана вероятността идната година България да бъде хазаин на платформата " Три морета ". Участниците в срещата са дали висока оценка на Естония, която тази година в изискванията на пандемия е хазаин на самодейността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР