Регионалната екоинспекция в Бургас още не е установила кой е

...
Регионалната екоинспекция в Бургас още не е установила кой е
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Бургас търси собственика на генератор край плажа "Делфин"

Регионалната екоинспекция в Бургас още не е открила кой е изсякал растенията и дърветата над плажа на къмпинг " Делфин ". В същото време е била направена и инспекция по сигнали, че към него се построява авто път, сподели през днешния ден пред Нова телевизия Тонка Атанасова от РИСОВ-Бургас.

Тя добави, че по думите на наемателя, посоченото като път е естествено дере. При инспекцията обаче екоинспекторите разкрили генератор, подложен без позволение, само че за момента не се знае чия благосъстоятелност е той. Както е известно всички строителни действия в региона се нуждаят от специфични разрешителни, тъй като зоната попада в две предпазени територии - " Натура 2000 " и в естествен парк " Странджа ".

Тонка Атанасова напомни, че поради построяването на стълба към плажа, без нужните позволения, на наемателя е наложена насилствена административна мярка за прекратяване на всички дейности, натрапен му е и акт.

" Започнахме построяването на стълбата, без това да е в съгласие с Регионална инспекция за опазване на околната среда, тъй като оформянето на документите лишава повече от месец. Искането за позволение за градеж обаче е импортирано ден, откакто подписах контракта за плажа ", изясни пред " Нова телевизия " Йордан Тодоров.

Той изясни, че е направил стълбата, с цел да обезпечи достъп за началото на сезона. Тодоров разясни, че е обезпечил водното избавяне и разчистване на плажа, като са били изнесени един огромен камион и 20 пикапа с отпадък. Той акцентира, че няма построен път до плажа и до него се стига единствено с един високопроходим автомобил.

В края на предходната седмица стана известно, че във връзка построяването на заведение на плажната линия от Регионална инспекция за опазване на околната среда са изпратили писмо до община Царево за осъществяване на инспекция и даване на информация за дейностите, които правят наематели сега.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР