Регионалната екоинспекция в Бургас е внесла сигнал до прокуратурата и

...
Регионалната екоинспекция в Бургас е внесла сигнал до прокуратурата и
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев не е платил над 7 млн. лева глоби на своя пречиствателна станция

Регионалната екоинспекция в Бургас е внесла сигнал до прокуратурата и Националната организация за приходите против предприемача Ветко Арабаджиев.

Сигналът е за неизплатени над 7 млн. лв. санкции, наложени на пречиствателната станция във ваканционното населено място “Елените “. От 2012 година оборудването няма позволение за прилагане като воден обект, съобщи БНР.

Само тази година на Ветко Арабаджиев като притежател на пречиствателната станция на „ Елените “ е наложена финансова глоба за близо 1,7 млн. лв.. Съоръжението пречиства отпадните води с изключение на на хотелите във ваканционното населено място, и на огромна част от почивните бази в Свети Влас, а потенциалът му е непълен, сподели шефът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

" Високата глоба, която сме пресметнали на " Елените ", това е по отношение на резултатите, които сме получили от контролните измервания, защото тази пречиствателна станция, знаете, че тя е без позволение за заустване. Взетите проби демонстрират превишение на емисонните правила ".

Тъй като наложените санкции за замърсяването и противозаконното прилагане на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са подхванали и други дейности.

" Ние, несъмнено, сме ги дали на Националната организация за приходите, не са събрани и затова сме ги дали в прокуратурата ", добави Атанасова.

Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела са притежатели на няколко хотела у нас. Те се търсят за укриване на налози в огромни размери и все още не престават да се укриват в чужбина.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР