Регионалната библиотека във Велико Търново започна прием на онлайн заявки

...
Регионалната библиотека във Велико Търново започна прием на онлайн заявки
Коментари Харесай

Регионалната библиотека във Велико Търново ще доставя книги по домовете

Регионалната библиотека във Велико Търново стартира банкет на онлайн поръчки за новата си услуга - " Доставка на книги по домовете ". До тази опция се стигна след затварянето на всички библиотеки в страната след оповестеното изключително състояние поради разпространяването на ковид. Услугата ще е годна по време на изключителното състояние, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на библиотеката доцент доктор Калина Иванова.

Пред " Дневник " тя изясни, че главната концепция на доставката на книги е да се реализира достъп до литература на по-възрастните читатели.

Директорът на библиотеката добави още, че доставките до адрес се правят в петъчните дни, а през останалото време се одобряват поръчките, с цел да може контактът на доставчиците с хора също да бъде стеснен. Книгите във всяка пратка ще бъдат дезинфекцирани и при излизането им от библиотеката и при тяхното връщане назад.

Иванова сподели още пред " Дневник ", че от самата институция не са съумели да обезпечат маски за чиновниците за разлика от някои търговски обекти, които не престават работа с контролиран брой клиенти. В библиотеката няма профилирани защитни гишета, които да лимитират контакта сред посетителите и работещите там. Поради тези аргументи достъпът до нея е спрян, както и в останалите районни библиотеки.

Докато работата на библиотеката и нейните филиали е прекратена, чиновниците изготвят отдалечено електронен азбучник на наличните книги. В интервала на изключително състояние, читателите няма да бъдат глобявани за несвоевременно върнати книги.

Заявки за доставка на книги до адрес могат да бъдат подадени на уеб страницата на институцията, посредством е-поща, както и на дежурния телефон.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (102)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР