Регионалната библиотека в Кюстендил отбеляза Европейската седмица по роботика с

...
Регионалната библиотека в Кюстендил отбеляза Европейската седмица по роботика с
Коментари Харесай

Ученици от Кюстендил демонстрираха как се управляват роботи

Регионалната библиотека в Кюстендил означи Европейската седмица по роботика с проява на роботи в една от залите й пред петокласници от образователни заведения в града. Какви действия могат да правят роботите и по какъв начин се ръководят - това им демонстрираха възпитаници от клуба по роботика в кюстендилската природо-математическа гимназия.

Кюстендил

Петокласниците следиха с неприкрит интерес какви задания извършват роботите под управлението на възпитаници от Природо-математическата гимназия.
Никола,10-и клас: Нашата работа е минимум с сходни начинания да запалителен интерес на дребните, да спечелим примерно уважението на някой по-добър от нас в тази сфера.
Децата научиха и за последните разработки, с които се занимават в клуб „ Роботика ".
Никола, 10-и клас: Имаме един план „ Умен дом ", който създаваме с останалата част от екипа.Диана,10-и клас: Искаме да създадем разнообразни стратегии, които да ни оказват помощ в самите домове, примерно при пожар да ни дава известия по телефона.
Диана и Никола са безапелационни, че и в бъдеще ще продължат да се занимават с това. Клубът по роботика към гимназията съществува от 4 години.
Камен Котев, учител по осведомителни технологии в ПМГ-Кюстендил: В момента създаваме с модулите Ардуино доста неща, на децата им е забавно.
Възпитаниците на гимназията се включват в разнообразни надпревари в страната. Участват и в самодейността „ Роботика за България ". Заради огромния интерес на учениците към тази активност, в образователното заведение обмислят да основат още два клуба по „ Роботика ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР