Регионалната библиотека Христо Ботев“ във Враца отличи най-активните си млади

...
Регионалната библиотека Христо Ботев“ във Враца отличи най-активните си млади
Коментари Харесай

Регионалната библиотека Христо Ботев“ във Враца отличи най-активните си млади читатели през лятната ваканция

Регионалната библиотека „ Христо Ботев “ във Враца отличи най-активните си млади читатели през лятната почивка. Освен по броя на прочетените книги, състезанието тази година беше ориентиран и към стимулиране на разбирането на прочетеното. За задачата младежите водеха читателски дневници.

Директорът на библиотеката Силвия Врачовска изясни: „ За трета поредна година организираме състезанието „ Книгата – моят другар “. “

Най-активните младите читатели през ваканцията в три възрастови категории по трима получиха награди – ваучери за книги на обща стойност 660 лв..

Освен броят прочетени книги, съгласно библиотечния програмен продукт, отличените бяха избрани и по първокласен аршин:

„ За първи път през това лято направихме една дребна смяна в регламента – добавихме едно условие за попълване на читателски дневник. Ефективното четене е едно от най-важните стъпки към повишението на грамотността, разбирането е значимо за развиване на логическото мислене и осъзнаване на значимото в разнородни текстове. Четенето с схващане не е единствено в основата на просветителни умения, само че и в основата на умения да споделяме пълноценно. Щастливи сме, че посредством тази самодейност всяка година имаме опция да предоставяме насърчаване на най-четящите възпитаници читатели на библиотеката на град Враца. Това е и следващата сполучлива стъпка за превъзмогването на отрицателните трендове за отлив от книгите и четенето. Безспорният триумф за нас е увеличението на броя на потребителите ни и превръщането на книгата в неизменима част от живота на децата “, сподели още Силвия Врачовска.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР