Регионалната библиотека Димитър Талев в Благоевград обогатява фонда си със

...
Регионалната библиотека Димитър Талев в Благоевград обогатява фонда си със
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Благоевград обогатява фонда си със стотици нови книги

Регионалната библиотека „ Димитър Талев " в Благоевград обогатява фонда си със стотици нови заглавия. Библиотеката завоюва план на културното министерство за закупуване на книги, който е на стойност 22 000 лв..

Благоевград

Благоевградската библотека е най-голямата в Югозападна България и разполага с над 400 хиляди тома литература. А до дни ще идват и новите заглавия.
Мария Мечкарска, библиотекар: Заглавията са в действителност много, като сме обхванали безусловно всички сфери и ползи и новото, което излиза.
Броят на читателите също се усилва, както и ползата към българските създатели.
Мария Мечкарска, библиотекар: През последните месеци за наша наслада книгите, които най-вече се търсят са на български създатели и това е „ Чамкория " и „ Живот в скалите " на Мария Лалева. Все повече младежите търсят книги са самоусъвършенстването, просто четат. В сферата на стопанската система имаме не малко такива, както и от психична позиция. За здравето се интересуват.
Книгите са прозорец към света. Човек не може да отиде на всички места, само че може да получи информация от тях за традиции, за нрави, за присъщите особености на самите поданици на дадена страна. Има доста забавни книги и си заслужава да се чете.

На 25 октомври по случай 66-тата годишнина от основаването на библиотеката в Благоевград читателите ще могат да си създадат годишен абонамент на половин цена - 5 лева за възрастни и 2 лева за пенсионери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР