Регионална здравна инспекция - Стара Загора обявява грипна епидемия за

...
Регионална здравна инспекция - Стара Загора обявява грипна епидемия за
Коментари Харесай

Обявяват грипна епидемия в Старозагорска област от утре

Регионална здравна ревизия - Стара Загора афишира грипна зараза за област Стара Загора от на следващия ден, 24 януари, заяви доктор Златина Нанева, шеф на инспекцията.
Продължава интензивно увеличение на заболелите от грип и остри респираторни болести през последните дни и запазващата се наклонност за постигане на епидемиологични стойности, както и потвърдените позитивни проби на грипни варианти от лица с вирусни инфекции. Най-висока заболяемост се записва измежду възрастовите групи от 0 - 4 и 5 - 14 години.
С оглед спиране на епидемиологичната верига в изискванията на грипна зараза и ограничение на заболяемостта от остри респираторни болести и грип измежду учениците, Регионална здравна ревизия - Стара Загора предложи на Регионално ръководство на образованието - Стара Загора преустановяване на образователните занятия в област Стара Загора за интервала 24 - 26 януари.
От РЗИ предлагат лечебните заведения за болнична помощ да преустановят свижданията. Лечебните заведения за извънболнична помощ - медицинските диагностично-консултативни центрове и центровете за незабавна здравна помощ да разкрият при опция грипни кабинети, да преустановят работата на женските и детски съвещания, да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации и да спрат профилактичната активност.
РЗИ предлага ограничение на обществените контакти, болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение при съществуване на признаци на грип да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР