Регионална занаятчийска камара – София и район Възраждане“-СО организират Алея

...
Регионална занаятчийска камара – София и район Възраждане“-СО организират Алея
Коментари Харесай

„Алея на занаятите“ в София

Регионална занаятчийска камара – София и регион „ Възраждане “-СО провеждат „ Алея на занаятите “ на 14, 15 и 16 септември 2019 година от 10:00 ч. до 20:00 ч. в парк „ Възраждане “ във връзка Деня на София и първия образователен ден. Събитието е под патронажа на кмета на регион „ Възраждане “ Савина Савова и е проведен със специфичното подпомагане на Зонта клуб „ Света София ”, оповестиха уредниците.

В най-младия парк на София – парк “Възраждане ”, в пространство до амфитеатъра в продължение на 3 дни ще бъдат построени 12 работилници за демонстрации на занаяти: грънчарство, шапкарство, медникарство, разработване на украшения, художествено плетиво и други.

Съвременният дизайн на събитието ще бъде показан от нетрадиционна авангардна и цветна „ Разходка със шапки “ и съпътстваща музикална стратегия. Столичани и посетители на столицата ще имат опцията да се допрян до обичайни и модерни българските занаяти.

Кметът на регион „ Възраждане “ Савина Савова и администрацията на региона интензивно работят за запазване на българските обичаи и полезности и с това събитие, като сътрудници на Регионална занаятчийска камара – София, основават опция младежите да се допрян до българските занаяти и техните модерни творби, да усетят магията на творчеството и силата на българския дух.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР