Регионална комисия прие повторно промените в Закона за устройство на

...
Регионална комисия прие повторно промените в Закона за устройство на
Коментари Харесай

Регионална комисия бутна президентското вето върху Закона за устройство на Черноморското крайбрежие

Регионална комисия одобри наново измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и с това преодоля президентското несъгласие. " За " повторното приемане на закона гласоподаваха 13 членове на комисията, " срещу " – 6 и " въздържали се " - 0, с което ветото бе преодоляно, оповестява " Канал 3 ".

``
реклама
 
Законът бе признат на 13 юни 2019 година от Народното събрание. С признатите промени се забрани разполагането на плажни такъми като палатки, чадъри, кърпи и шезлонги върху пясъчните дюни. При нарушаване депутатите взеха решение да се постановат санкции в размер от 500 до 1000 лева Приети бяха наказания и за паркиране или прекосяване на коли през пясъчните формирания. Те ще бъдат от 1 000 до 3 000 лева, като може да се конфискува и имущество на стойност сред 3 000 и 5 000 лева Законът важи освен за плажните дюни, само че и за тези наоколо до крайбрежните зони. 
 
Законът бе върнат за ново разискване от президента Румен Радев на 24 юни 2019 година В претекстовете си президентът декларира, че не се опълчва на опита да бъдат въведени правила, нормативи и стандарти, както категорично повелява член 55 от Конституцията, прокламиращ главното право на здравословна и удобна околна среда. Според него, режимът за " диво къмпингуване “ става по-рестриктивен, като се вкарват обилни ограничавания спрямо досегашния ред. След комисията ветото би трябвало да бъде прегледано и в пленарна зала. Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание Народното събрание приема наново закона с болшинство повече от половината от всички народни представители, което значи, че ветото е преодоляно. Ако върнатият закон не получи нужното болшинство и е оспорен по принцип, той предстои на разглеждане по реда, очакван за разискване и приемане на законопроекти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР