Регионална дирекция за социално подпомагане – Враца Ви уведомява, че

...
Регионална дирекция за социално подпомагане – Враца Ви уведомява, че
Коментари Харесай

Вижте как да подадете заявления към Социално подпомагане - Враца

Регионална дирекция за обществено подкрепяне – Враца Ви уведомява, че по отношение на оповестеното изключително състояние, Агенция за обществено подкрепяне (АСП), уголемява методите за достъп до административните си услуги. Заявленията – заявления за другите типове обществени заплащания могат да бъдат подавани посредством:
- посредством Системата за несъмнено електронно връчване – www.egov.bg Необходимо е да притежавате личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Националния застрахователен институт (НОИ) или квалифицирано уверение за дипломиран електронен автограф (КУКЕП);
- по пощата с уведомление за снабдяване (обратна разписка);
-чрез е-поща, без да е належащо сключване с електронен автограф, на електронен адрес: [email protected]
Образци на заявките – заявления за другите типове обществени заплащания могат да бъдат изтеглени от електронната страница на АСП: www.asp.government.bg
Допълнителна информация може да потърсите на следните горещи телефони на Регионална дирекция за обществено подкрепяне (РДСП) – Враца, на дирекции „ Социално подкрепяне “ (ДСП) в област Враца и на изнесените работни места (ИРМ) към Държавно стопанско предприятие:
РДСП – Враца: 092/ 66 66 47;
Държавно стопанско предприятие – Бяла Слатина: 0915/883 33 и ИРМ-Борован:09147/ 20 89;
Държавно стопанско предприятие – Враца: 092/ 62 40 42 и ИРМ-Криводол: 09117/22 70;
Държавно стопанско предприятие – Козлодуй: 0973/80 635 и ИРМ-Хайредин: 09166/22 83;
Държавно стопанско предприятие – Мездра: 0910/9 23 89 и ИРМ-Роман: 09123/22 84;
Държавно стопанско предприятие – Оряхово: 09171/30 37 и ИРМ-Мизия: 09161/21 16;
Видове административни услуги, които могат да бъдат декларирани посредством различните канали:
1. Отпускане на еднократна помощ за издаване на персонална карта по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4774-zayavlenie-1
2. Отпускане на еднократна помощ по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4775-zayavlenie-2
3. Отпускане на месечна обществена помощ по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4776-Zayavlenieprilozhenie-3
4. Отпускане на целева помощ за възнаграждение на наем на общински жилища по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4777-zayavlenie-4
5. Отпускане на еднократна помощ за покриване на разноските за лекуване в чужбина по реда на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4778-zayavlenie-5
6. Отпускане на еднократна помощ при бременност по реда на Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4779-zayavlenie-6
7. Отпускане на еднократна помощ при раждане онлайн дете по реда на Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4780-zayavlenie-7.doc
8. Отпускане на еднократна помощ при осиновяване на дете:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4781-zayavlenie-8
9. Отпускане на еднократна помощ за дете, станало родител:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4782-zayavlenie-9
10. Отпускане на еднократна помощ за развъждане на близнаци:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4783-zayavlenie-10
11. Отпускане на еднократна помощ за развъждане на дете от майка (осиновителка) студентка, учаща в постоянна форма на образование:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4784-zayavlenie-11
12. Отпускане на месечни помощи за дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст по реда на Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4785-zayavlenie-12
13. Отпускане на месечна помощ за деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4786-zayavlenie-13
14. Отпускане на месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4787-zayavlenie-14
15. Отпускане на месечни помощи за развъждане на дете до навършване на една година по реда на Правилника за използване на Закона за фамилни помощи за деца:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4788-zayavlenie-15
16. Изготвяне на самостоятелна оценка на потребностите на хора с увреждания:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4789-Zayavlenieformulyar-za-samootsenka-16
17. Освобождаване от възнаграждение на винетни такси при прилагане на платената пътна мрежа на лица с 50 и над 50 на 100 понижена продуктивност или тип и степен на увреждане и лица или фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4790-zayavlenie-17
18. Отпускане на еднократна помощ за предварителна защита на изоставането, за реинтеграция на дете, за развъждане при родственици и близки и за дете, настанено в приемно семейство:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4791-zayavlenie-18
19. Отпускане на месечни помощи и средства за дете, настанено за развъждане при родственици и близки и за дете, настанено в приемно семейство:
http://asp.government.bg/uploaded/files/4792-zayavlenie-19
20. Отпускане на дентална помощ на ветераните от войните по реда на Наредба № 3 от 24 август 2012 година за реда за определяне, разпределяне и надзор на лекарствени артикули и дентална помощ на ветераните от войните.
http://asp.government.bg/uploaded/files/4793-zayavlenie-20
21. Отпускане на еднократна целева помощ при гибел на деец от войните в размер на 500 лв. по член 7 от Закона за ветераните от войните.
Свободен текст.
22. Издаване на уверение за получени обществени заплащания.
Свободен текст.
23. Вписване в Регистър на физическите лица, регистрирани по Търговския закон, и на юридическите лица, които желаят да дават обществени услуги:
http://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialni-uslugi/registar-na-dostavchitsite
І. Процедура за заявяване.
1. Заявяване посредством Системата за несъмнено електронно връчване.
- За да ползвате електронните услуги на Агенция за обществено подкрепяне посредством Системата за несъмнено електронно връчване е належащо да притежавате Персонален идентификационен код (ПИК) публикуван от Националния застрахователен институт (НОИ) или квалифицирано уверение за дипломиран електронен автограф (КУКЕП).
- Да имате регистрация в Системата за системата за несъмнено електронно връчване;
- Да изтеглите електронната форма на съответната услуга от следния адрес https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/social-assistance и да попълните заявката.
- След попълване на заявката стъпвате на полето автограф с цел да се генерира неповторим номер на поръчката и съхранявате заявката.
- Съхраненото заявление с генериран неповторим номер дружно със сканирани копия на всички нужни документи се прикачва в системата за несъмнено електронно връчване и се подава към дирекция „ Социално подкрепяне “ по сегашен адрес.
2. Заявяване посредством електронен адрес [email protected]
- За да ползвате електронните услуги на Агенция за обществено подкрепяне посредством изпращане на електронно известие до електронен адрес, е належащо да изтеглите електронната форма на заявката от нагоре посочените линкове и да попълните заявката.
- Заявлението се разпечатва, подписва се собственоръчно, (по изключение се приема и в електронен формат без автограф ) и дружно със сканирани копия на всички нужни документи се изпраща по електронната поща на оповестения електронен адрес.
ІІ. Обратна връзка.
- След приемане на Вашето заявление от Агенция за обществено подкрепяне ще получите информация за регистрационния номер на Вашето заявление.
- След култивиране на заявката ще получите информация за резултата от декларираната от Вас услуга.
ІІІ. Ред за вписване на заявките получени на електронен адрес: [email protected]
След постъпване на заявките, избраните чиновници от Агенция за обществено подкрепяне ревизират заявените данни, по отношение на сегашен адрес на лицата и препращат заявките в съответните дирекции „ Социално подкрепяне “.
Заявленията се записват в ИИС в съответната Държавно стопанско предприятие и посредством електронно известие на електронната поща на заявителя се връща информация за входящия номер.
В случай на недостатъчност на получените заявления-декларации, същите се записват, като спомагателните документи се изискват след приключване на периода на оповестеното изключително състояние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР