Регионален природонаучен музей – Пловдив кани своите по-големи посетители 18+

...
Регионален природонаучен музей – Пловдив кани своите по-големи посетители 18+
Коментари Харесай

Природонаучния кани на интересна работилница


Регионален природонаучен музей – Пловдив кани своите по-големи гости 18+ на АРТ работилница „ Дървото на живота от скандинавски мъх (лишей) с чаша вино “. Екипът на музея е подготвил креативно ателие на 22 март 2024 година, петък, от 19:00 ч ., в което участниците ще основат собствен личен шедьовър от скандинавски мъх (лишей).

„ Идеята е да помогнем да дадете воля на въображението си в креативна атмосфера и да изразите свободно своята креативност. Мероприятието ще стартира с сказка из залите на музея, която имаме вяра, че ще ви донесе ентусиазъм и ще даде концепция за красива и неповторима картина от скандинавски мъх (лишей), която ще отнесете в дома си за спомен. След това във фоайето на музея ще ви чака вашето място за творене с чаша вино от винарска маза „ Вила Юстина “, описаха от екипа на музея.

Записването за присъединяване става на телефон: 0877696776,  местата са лимитирани!

Продължителността е 2 часа. Цената е 50 лева и в нея са включени всички материали, сказка и вино. Материали, които ще се употребяват са рамка за фотография формат А4, скандинавски лишей (различни цветове), кожа и други естествени материали. Участниците би трябвало да са на възраст 18+.

В природата мъхът е на всички места. Неговата изключителна адаптивност е свойството, което го прави подобаващ за разнообразни интериорни решения и декорация. Използва се декоративният скандинавски мъх, който не се нуждае от директна слънчева светлина и самичък си набира влагата, която му е нужна.

Скандинавският мъх се инсталира непосредствено върху съответната повърхност от шуплест или капилярно проводим материал от рода на дървото, корка, шперплат и други. Така растението се захваща крепко и съхранява свежия си тип като си набира нужната му влага от въздуха в помещението. Декоративният мъх може да съществува в изцяло тъмна среда, няма потребност от дневна светлина, с цел да се развива. Затова може да се слага в пространства, които не се осветяват – кулоар, предверие, чакалня.

Безспорно най-популярни за декорация са декоративните картини от скандинавски мъх в рамка с разнообразни цветове и разнородни фигури.  Едно от най-ценните свойства на мъха е, че балансира влажността на въздуха в помещението, отдавайки или абсорбирайки влагата. По този метод работи за възстановяване средата на живот, ограничение появяването на плесени и разпространяването на рискови микроорганизми, Мъховата растителност блокира звуците с висока периодичност, а картините с мъх понижават шумовете с ниска периодичност. Така основаната удобно среда има позитивно въздействие върху здравето.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР