Регионален дискусионен форум на тема Превенция на престъплението трафик на

...
Регионален дискусионен форум на тема Превенция на престъплението трафик на
Коментари Харесай

Превенцията на престъплението „Трафик на хора” дискутират на регионален форум в Пловдив

Регионален спорен конгрес на тематика „ Превенция на закононарушението „ трафик на хора “ в подтекста на битката с домашното принуждение “ ще се организира през днешния ден в Градския дом на културата „ Борис Христов ” в Пловдив.

Община Пловдив е хазаин на събитието, което е проведено взаимно с локалната комисия за битка с трафика в Община Пазарджик и с поддръжката на Националната комисия за битка с трафика на хора. Дискусионният конгрес ще бъде открит от заместник-кмета на Пловдив с сектор „ Обществен ред “ Георги Маринов, а в полемиката на районно равнище ще вземат присъединяване към 40 представители на институции – служители на реда, прокурори, съдии, юристи, млади научни служащи, обществени служащи и услуги, психолози, секретарите на девет от локалните комисии за битка с трафика на хора в страната, неправителствения бранш и други

Всеки един от тях ще им опцията да показа своята позиция и професионален опит при работа по случаи на трафик на хора и в същото време с това проучва казуса с домашното принуждение като самобитен тип причина за попадането в сходна обстановка. Целта на самодейност е да подтиква локалните общности към създаване на многопластова и интердисциплинарна предварителна защита в битката с робството на 21-ви век.

По-интересните отчети и тематики, които ще бъдат показани по време на форума, са: „ Сравнителен разбор на правната рамка за закононарушението „ трафик на хора ” и явлението „ домашно принуждение “ от асистентите в катедра „ Международно и относително право ” в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” Мария Христозова и Пламен Георгиев; „ Психологически профил на жертвите на трафик на хора, потърпевши от домашно принуждение. Идентификация. Рискови групи ” от Деница Велкова, семеен терапевт, Фондация „ Джендър други възможности “; „ Социалната работа като реализация на обществената политика в региона на противопоставяне на трафика на хора и на домашното принуждение ” от шефа на дирекции „ Социално подкрепяне ” в Пловдив и Пазарджик доктор Надя Танева; „ Съпоставка на профила на трафиканта с този на причинителя на домашно принуждение. Предизвикателства и благоприятни условия за смяна в държанието им по отношение на близките ” от заместник-административния началник на Районна прокуратура-Пловдив- прокурор Румяна Зайкова – Калеева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР