Регата от лодки-каяци и рафтъри се отправиха днес по река

...
Регата от лодки-каяци и рафтъри се отправиха днес по река
Коментари Харесай

Рафтъри на протест срещу строителството на магистрала през Кресненското дефиле

Регата от лодки-каяци и рафтъри се насочиха през днешния ден по река Струма в Кресненското дефиле в символ на митинг против строителството на автомагистрала през пролома, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Днешният митинг на рафтърите и екоорганизациите е и за опазването на река Струма от замърсяване и срещу строителството на нови ВЕЦ-ове по вливащите се в нея реки. Поредният митинг е проведен от интернационалните участници от Balkan River Defense и български природозащитни организации и рафтинг-клубове.

„ Наши другари от чужбина поддържат това което се прави в поддръжка на Кресненското дефиле, желаеме да кажем: автомагистралата вън от дефилето, спрете да замърсявате река Струма, за нас най-удачният вид за автомагистрала „ Струма “ е и двете трасета да бъдат горе-извън пролома, за щото тук-долу, с изключение на хора, умират и животни “, сподели пред БГНЕС Иван Пандъков- ръководител на съдружие „ Балканка “.

„ Европейските институции започнаха все-повече да схващат, че нашите изказвания за неправилни заключения от отчетите за Оценка на въздействието върху околната среда, за операции на разбори се оказват действителност “,каза Петко Ковачев от съдружие „ Да спасим Кресненскотодефиле “.

Протестната флотилия потегли по река Струма с транспаранти: „ Искаме реки и природа, стига толкоз ВЕЦ-ове “, “Без автомагистрала през дефилето “, „ Да запазим дивата природа в Кресненското дефиле “, „ Искаме бъдеще за Кресна “ и други. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР