Реформите в правосъдието, извършването на вътрешните процедури във връзка с

...
Реформите в правосъдието, извършването на вътрешните процедури във връзка с
Коментари Харесай

Македония има година и половина, за да изпълни условията за влизане в НАТО

Реформите в правораздаването, осъществяването на вътрешните процедури по отношение на контракта за решение на разногласието за името, обезпечаване на по-голяма отчетност и подобаващ контрол над разузнаването и службите за сигурност, инспекция на вътрешните разпореждания за изпращане на въоръжени сили в чужбина... са част от упътванията за влизане в НАТО, които македонското държавно управление би трябвало да реализира за интервал от 18 месеца.
Министерствата, в съгласие с държавното управление, ще би трябвало да изпълнят редица стопански, политически, охранителни и правосъдни условия, които би трябвало да бъдат изпълнени до края на април 2020 година, написа БГНЕС.
В документа, изпратен от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, сред политическите условия, които Македония би трябвало да извърши, са подчертани редица условия в региона на защитата и армията. Още през цялото време се акцентира нуждата да се подсигурява, че няма конституционни или законови ограничавания, които биха могли да попречат на групови отбранителни интервенции, с цел да се подсигурява, че всички стратегически насоки за развиване, промяна и действието на националната система за отбрана и опциите са в сходство с бъдещото участие в НАТО.
Като условие на НАТО е маркирано, че македонското министерство на защитата би трябвало да стартира с осъществяването на проектите за преструктуриране и рационализация на въоръжените сили за реализиране на планувания боен потенциал и създаване на по-способни, налични и устойчиви сили, способни да допринесат към задачите на Алианса. Необходимо е да се поддържа равнище на разноски за защита, задоволително за подкрепяне на преструктурирането и модернизацията на въоръжените сили, което ще даде ефикасен принос за Алианса.
Преговорите сред Македония и НАТО се чака да стартират идващия месец и е допустимо да продължат до април 2020 година, когато се чака завършване, посредством ратификация от страна на държавите-членки и Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР