Реформирането на Евросъюза е едно от главните условия на Социал-демократическата

...
Реформирането на Евросъюза е едно от главните условия на Социал-демократическата
Коментари Харесай

Социал-демократите няма да правят коалиция с Меркел без реформи в ЕС


Реформирането на Евросъюза е едно от основните условия на Социал-демократическата партия на Германия (СДПГ), с цел да влезе в държавно управление с консервативния блок на Ангела Меркел.

Това разгласи в изявление за вестник „ Билд “ социал-демократът Зигмар Габриел, който е външен министър.

„ Ако федералното държавно управление продължи да отклонява всички оферти за реформиране на Европейски Съюз, няма да има коалиция със СДПГ", безапелационен бе той.

Освен това СДПГ чака от десния блок ХДС/ХСС ограничения в обществената сфера. „ Ясно е, че в случай че блокът упорства лицата от наложителната система за опазване на здравето да бъдат обслужвани по-лошо от частно застрахованите лица, няма да има огромен смисъл да се водят съдружни договаряния “, конкретизира се социал-демократът.

БГНЕС напомня, че парламентарните избори в Германия бяха на 24 септември. Десният блок ХДС/ХСС на канцлерката Ангела Меркел ги завоюва, а втора бе СДПГ. След като социал-демократите отхвърлиха разновидността за коалиция, Меркел стартира договаряния с другите парламентарно показани партии, само че до единодушие с тях не се стигна. При този процес на събитията СДПГ промени първичната си позиция и склони на съдружни договаряния. На 20 декември водачите на ХДС/ХСС и СДПГ съгласуваха графика на предварителните съвещания за сформирането на нов кабинет. Планира се партиите да стартират същинските договаряния в първите дни на януари, а към 12 януари да създадат първите заключения и да ги показват на партийните управления. Едва по-късно или пред втората половина на януари, се чака да стартира работата по бъдещото съдружно съглашение. Самото пък държавно управление може да се образува едвам към пролетта. /ТАСС, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР