Реформата в МВР и в момента върви. Функционалният анализ на

...
Реформата в МВР и в момента върви. Функционалният анализ на
Коментари Харесай

Рашков: Реформата в МВР и в момента върви

Реформата в Министерство на вътрешните работи и сега върви. Функционалният разбор на Министерство на вътрешните работи е подготвен. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той уточни, че в известна степен е реформирана Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ и дирекция „ Управление на собствеността и обществени действия “, в която са били открити голям брой пробойни, от които са изтичали огромни бюджетни средства до момента.

От думите на министъра стана ясно, че с изключение на разбора е подготвен и математически модел, изработен върху базисни критерии. Чрез него за всяка една област, където има районни дирекции, районни ръководства и полицейски сектори, са избрани какви са кадровите запаси, популацията, икономическите и други субекти, и каква е криминогенната конюнктура. На тази база се извеждат оценъчни критерии и може да се направи извод къде има дефицит и остатък на запаси. 

Все още се събират отзиви от дирекциите на Министерство на вътрешните работи в страната за това къде съгласно тях има остатък и дефицит на хора и на техника. Ще би трябвало да се прегледат структурите, тъй като има обезлюдени региони, където няма хора, изясни министърът и добави, че там, където има остатък, ще би трябвало да се вземат някакви ограничения. 

„ Никой няма да бъде уволняван. Ще създадем всичко допустимо да запазим в огромна част състава “, уточни Бойко Рашков. Той даде за образец дирекцията за ръководство на собствеността във ведомството, откъдето са пренасочени над 50 души към Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

 „ Не е правилно, че Министерство на вътрешните работи не желае да работи с прокуратурата, тъй като ние обективно им пращаме материалите “, разяснява Бойко Рашков връзките на полицията с държавното обвиняване. Той посочи обаче, че има стотици изпратени преписки от полицията на прокуратурата, за които няма отговор, че са подхванати дейности по тях и добави, че ще бъде направен обществен лист, в който да се види кои са те, по кое време са изпратени на прокуратурата и не е получен отговор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР