„Реформата на МВР се провали, това показва, че сте неспособни

...
„Реформата на МВР се провали, това показва, че сте неспособни
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ са неспособни да ръководят МВР

„ Реформата на Министерство на вътрешните работи се провали, това демонстрира, че сте неспособни да управлявате министерството. Ние сме тук, с цел да решаваме проблемите на хората и когато вие не можете да ги решите, има мощна съпротива, която да ви притиска да взимате верните решения ". Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев по време на дебата за промени в закона за Министерство на вътрешните работи.

По думите му точно следствията от промяната Бъчварова, която се обясняваше какъв брой е добра и се поддържаше от ГЕРБ, е станала причина за недоволството на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

„ Сега вършим смяна на парче, което демонстрира, че ГЕРБ са неспособни да вършат промени. Няма и една година, откогато е предходна, ние вършим промени в промяната, която трябваше да усъвършенства качеството на живот на хората от Министерство на вътрешните работи. Сега огромният въпрос е- от къде ще си купят облекло и дали в действителност им решаваме проблемите за идната година? Явно не ", разяснява той.

Драгомир Стойнев акцентира, че въобще се е стигнало до дебата за изискванията на работа в Министерство на вътрешните работи, тъй като синдикатът е заплашил с митинг.

„ Ако нямаше тази опасност, хората въобще не ви интересуват и нямаше по този начин бързо, през днешния ден, да гледаме в пленарна зала този закон. Уплаши ви срещата на премиера със чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", изясни той и напомни, че министър председателят си е разрешил да се обърне към управителни фрагменти в Министерство на вътрешните работи с думите „ И внимавайте да не крадете! ". „ Това е обидно и е показателно за отношението, което имате към хората от Министерство на вътрешните работи. При това отношение, вие желаете тези хора да бранят дребните обитаеми места, да обезпечават сигурност в страната. Тези хора са прави и търсят правдивост ", заключи Драгомир Стойнев.

„ Проблемът с униформите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е повече от 5 години. Ние подкрепихме отпущането на средства, с цел да бъде решен. Обаче остават други по-важни въпроси, да вземем за пример - по кое време ще бъдат увеличени заплатите им ". Това съобщи от парламентарната естрада националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов.

Той акцентира, че не е получен отговор от министъра на финансите дали ще се резервира предлагането си да понижи бюджета на министерството за 2018г. с 300 млн. лева

„ Подобна поръчка не е съответна нито на настояванията на чиновниците на министерството, нито на желанието на министър или зам.-министъра за нарастване на заплатите ", изясни той.

Иван Иванов съобщи, че подмяната на униформите се постанова и заради идното председателство на Съвета на Европейски Съюз.

„ Даването на пари на ръка на служителите на реда да си купуват облекла не е съществено решение на казуса, а работа на парче. Ако желаеме да имаме функционираща система, служители на реда които са стимулирани да работят и да могат и ръководещите да си изпълнят предизборните обещания за доокомплектоване на системата и битка с битовата престъпност и да има предварителна защита на случаи като този в Асеновград, би трябвало да се откри повсеместен метод и да се внесе нов закон за Министерство на вътрешните работи ", акцентира Иван Иванов.

„ Тук сме да подкрепим справедливите претенции на служителите на реда и да покажем грижа за тези, които обезпечават гражданската сигурност на България ", съобщи националният представител от ПГ на левицата Славчо Велков.

„ На обръщението на Борисов, че ще даде 29 млн,. лева, за униформи, желая отново да му припомня, че не той ги дава, а всички ние - и от опозицията също зависи този развой. За това, ние ще ви подкрепим и българските служители на реда ще ни чуят. А вие по какъв начин ще ги чуете на 05.07.2017г, си е ваша работа " - заключи Велков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР