Реформата, която непременно трябва да се направи за пенсионното осигуряване,

...
Реформата, която непременно трябва да се направи за пенсионното осигуряване,
Коментари Харесай

Димитър Манолов: За да излекуваме класната стая, трябва да излекуваме семейството

Реформата, която безусловно би трябвало да се направи за пенсионното обезпечаване, е за възобновяване на равнищата отпреди години. Докато пенсионната система не стане самодостатъчна, да се устоя от лични доходи, ще бъде доминирана от политически решения, откакто е политически подвластна от бюджета. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов.

Според него "трябва да има един скелет, една скица, която да се съблюдава и да не се излиза от нея. В този смисъл българската пенсионна система няма потребност от промяна на парадигмата ".

Димитър Манолов изрази противоречие с решението на ръководещите да стопират обществените помощи за фамилии, чиито деца отсъстват от учебно заведение. "Не я поддържам по кардинални съображения, тъй като всичко се стоварва върху хората, които получават минимум. Защо не се потърси опция тези хора да бъдат поощрявани вместо наказвани. Мит е, че този вид хора висят на врата на не знам си кого ", изясни Димитър Манолов.

"Възражението ми против това е, че ние стигматизирами тази най-пропаднала част от обществото, желаеме с нещо да я накажем. Не ми харесва концепцията безусловно с наказване и стигма да се прави това. Кое е решението? Не знам, не съм експерт.

Но учебното заведение ни е болно, фамилията е болно, то е проекция на обществото ни. Трябва да излекуваме класната стая, с цел да я излекуваме, би трябвало да излекуваме фамилията ", продължи президентът на КТ "Подкрепа ", съгласно който учебното заведение не би трябвало да се финансира по порочния принцип "парите следват ученика ".

За имотните кавги, които тресат ръководството сега, Димитър Манолов заключи: "Това е безнравствено, само че законно. Сега, тъй като тия са началници, дай в този момент тях да ги тричаме. После е ред на другите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР