Рефлексологията е наука, която изучава точките на ръцете и обяснява

...
Рефлексологията е наука, която изучава точките на ръцете и обяснява
Коментари Харесай

Пръстите на ръцете и какво казват те за нас

Рефлексологията е просвета, която учи точките на ръцете и изяснява по какъв начин те въздействат на тялото и настроенията ни. Базира се на схващането, че на всяка избрана част или орган на тялото подхождат точки, разпределени по дланите на ръцете и ходилата. Ако започнете вярно да притискате подобаващото място, резултатът няма да закъснее, написа уеб сайтът " Брайт сайд " .

Проучвания са потвърдили, че рефлексотерапията може да помогне при главоболие, възприятие на тревога и стрес, отмалялост и други

Например дланите, допрени една до друга.

Тази позиция постоянно се употребява при медитиране. Тя оказва помощ за концентрацията и да сложите мислите си в ред.

Като натискате дланите си дружно, може да подобрите и кръвообращението си, поучават рефлексолозите.


Източник: Getty Images/Guliver

Безименният пръст

Според китайците безименният пръст символизира колегата и по тази причина носим халките си на него.

Според рефлексологията, в случай че подържите за няколко минути безименния пръст, това ще ви помогне да се освободите от отрицателни страсти или горест.

Според специалистите в случай че масажирате за няколко минути дребното пръстче , това ще ви помогне при възприятие на стрес и напрежение. Опитайте се да мислите за нещо хубаво, до момента в който го вършиме.

Показалецът управлява болката в мускулите и възприятието за тревога, боязън, стеснение. Експерименти в Минесота с хора с болки в гърба демонстрират, че след рефлексотерапия са се почувствали по-добре. Според специалистите в случай че държите показалеца с другата си ръка за 5 минути, това ще облекчи болката.

Палецът е обвързван с тревогата и главоболието. Ако имате мощни болки в главата, рефлексолозите поучават да подържите палеца си с другата ръка за към 5 минути.


Тази поза ще ви помогне да подобрите храносмилането и метаболизма си. Техниката се употребява и за ниска кръвна температура и загуба на вкус.

Залепени длани - Тази позиция постоянно се употребява в медитацията. Тя ви оказва помощ да се концентрирате и да поставите вашите мисли в ред. Като натискате дланите си дружно, можете да подобрите кръвообращението си.

Източник: Vesti.bg.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР