Рефлексът за повръщане е напълно естествена защитна реакция на организма,

...
Рефлексът за повръщане е напълно естествена защитна реакция на организма,
Коментари Харесай

Защо кучето повръща?

Рефлексът за повръщане е изцяло естествена защитна реакция на организма, в случай че налице е някаква заплаха за здравето от страна на стомашно-чревния тракт или при обща интоксикация на организма. Повръщането при кучетата може да се дължи на отравяне, задръстване на червата, инфекциозни болести.

Ако кучето ви повръща, не трябва да се успокоявате с това, че леко се е отровило, защото това положение може да е доста рисково, както и аргументите могат да са други.

Признаци на гадене при кучетата

Ако на кучето му се гади, тогава в профил то може да наподобява по този начин като че ли се усеща просто отговорно за нещо или е тъжно. Кучето може също по този начин да се тресе, да е безпокойно, непрекъснато да се ближе, да скимти или да гълта слюнка. Понякога възприятието на гадене е съпроводено с щедро слюноотделяне, с което животното не може да се оправи. Ако след тези признаци, кучето ви стартира да повръща неразградена храна е време да се обърнете към експерт.

Защо кучето повръща?

Важно е да имате поради, че аргументите за повръщане при кучетата могат да са както физиологични, по този начин и патологични. Първите не са свързани с рискови промени от страна на вътрешните органи или с зараза, а по-скоро са защитна реакция, както се случва да вземем за пример при преяждане или банкет на некачествена храна.

 Защо кучето повръща?

Патологичното повръщане при куче, от своя страна, е обвързвано със систематични болести и е извънредно рисково, изключително в случай че не се вземат навременни ограничения и не се откри повода за положението.

Подобно повръщане изисква бърза интервенция на експерт, който ще може да помогне на животното и да стабилизира положението му, до момента в който се намерите повода.

Най-честите патологични аргументи за повръщане при куче

* Тумори на стомаха;

* Чужди тела в храносмилателния тракт;

* Хелминтни инвазии;

* Хронични болести на храносмилателната система;

* Остри инфекции;

* Отравяне.

Профилактика против повръщане при кучета

* Постоянен надзор на храна, която приема животното;

* Следене да не глътне нещо кучето ви по време на разходка;

* Ограничаване на достъпа му до медицински или химически препарати;

* Своевременни имунизации.

Грижете се за питомеца ви и постоянно се обръщайте към ветеринар при подозрение, че здравето на четириногия ви другар може да е в заплаха. Все отново даже при леко повръщане вследствие на физиологични аргументи, има заплаха от дехидратация, по тази причина е значимо навреме да потърсите експерт, който да ви помогне да се справите с казуса.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР