Реферите в Англия са получили директива да смекчат подхода си

...
Реферите в Англия са получили директива да смекчат подхода си
Коментари Харесай

Реферите в Англия с директива: Спрете безумните дузпи!

Реферите в Англия са получили инструкция да смекчат метода си при вземането на решения за присъждане на дузпи при игра с ръка в наказателното поле. Повод за това бяха два доста противоречиви 11-метрови наказателни удара в мачовете от кръга през миналия уикенд. Става дума за дузпите, които получиха Евертън и Нюкасъл в дуелите с Кристъл Палас и Тотнъм поради това, че топката удари ръцете респективно на Джоел Уорд и Ерик Дайър, без двамата да могат да създадат каквото и да било в тези обстановки.

Според " Мирър ", представен от Спортал, от Съдийската комисия в Англия (PGMOL) ще осведомят съдиите, че дузпи като тази в интерес на Евертън не би трябвало да се отсъждат. Трябва да изготвят и препоръки още веднъж използването на последните промени в правилника, които станаха причина за тези нелепи обстановки. Тук обаче PGMOL ще се изправи против много комплициран проблем, тъй като дузпата за играта с ръка на Ерик Дайър даже изглеждаше по-нелепа и от тази за " нарушаването " на Уорд. Според формулировката, записана в правилника обаче, за игра с ръка, която е вдигната над рамото, се присъжда дузпа. Точно подобен беше казусът с Дайър, който обаче беше с тил, а ситуацията на ръцете му изглеждаше естествено, в случай че той скачаше.

Въпросният устав към този момент е утвърден и няма по какъв начин да бъде поправен в хода на сезона, само че мениджърите и играчите желаят да има някаква смяна в това отношение. Това слага PGMOL в деликатна обстановка, само че реакция сигурно би трябвало да има.

Всички съдии в Англия са обединени към това, че и двете дузпи опонират на духа на играта и би трябвало да не бъдат отсъждани. Проблемът е, че момента реферите имат доста дребна опция да се придържат към буквата на закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР