Референдумът за присъединяване на Херсонска област в Украйна към Русия

...
Референдумът за присъединяване на Херсонска област в Украйна към Русия
Коментари Харесай

Русия планира референдум за присъединяване на Херсонска област

Референдумът за присъединение на Херсонска област в Украйна към Русия ще се състои наесен, разгласи заместник-ръководителят на съветската окупационна администрация Олег Стремоусов. Той обясни, че сега тече подготовка за референдума и се вземат решение организационни въпроси.

" Вървим по пътя на Крим ", сподели той в изявление за съветската държавна телевизия.

По думите му след референдума всички поданици на Херсонска област ще станат пълноправни жители на Руската федерация.

Стремоусов добави, че военно-гражданската администрация усъвършенства социално-икономическото състояние в региона, стартира да изплаща заплатите и пенсиите в рубли, възвръща банковата система и възобновява работата на предприятията. Припомняме, че съветска телевизия към този момент се излъчва в южната Херсонска област на Украйна. Москва към този момент вкара рублата в региона и стартира да популяризира съветски паспорти. Руските въоръжени сили са " пренастроили последната от седемте телевизионни кули в Херсонска област за гратис лъчение на съветски телевизионни канали.

Херсонска област, която граничи с полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година, беше окупирана от съветски сили в дните след началото на офанзивата на Кремъл през февруари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР