Референдумът, иницииран от противници на COVID сертификатите, ще се проведе

...
Референдумът, иницииран от противници на COVID сертификатите, ще се проведе
Коментари Харесай

Швейцария подлага сертификатите на референдум

Референдумът, иницииран от съперници на Коронавирус документите, ще се организира в неделя в Швейцария, съобщи news.bg.

Гражданите са помолени да одобрят или отхвърли промени в закона за битка с пандемията на ковид, в сходство с които от 13 септември в страната е в действие хигиеничен режим за достъп с QR кодове за посещаване на заведения за хранене, кина, басейни, фитнес центрове, огромни културни и спортни събития...

Швейцария е първата страна в света, в която издаването на такива документи е подложено на всенародно гласоподаване. Става дума за промени в Закона " За ограниченията за противопоставяне на пандемията ", който влезе в действие на 19 март 2021 година Референдумът беше иницииран от три цивилен комитета и придвижвания, които се появиха по време на пандемията и нямат съответна партийна принадлежност. В законодателството от март, което даде на държавното управление правото да вкара covid passs, те виждат опит за самостоятелни свободи, индиректно насилване към имунизации.

Те също по този начин предизвестяват за дискриминация на неимунизираните, опасност за обществения мир в Швейцария, заплаха от електронно наблюдаване на жителите посредством механизма за идентифициране на контакти на заболели със здрави хора.

Страстите в швейцарското общество се ускориха изключително след 13 септември, когато контролът на достъпа стартира да работи в настоящия си тип: с цел да посетите да вземем за пример ресторант или фитнес център, би трябвало да визиите един от трите документа с QR код - уверение за цялостна имунизация против ковид, уверение за минало заболяване или документ за PCR тест, потвърждаващ неналичието на зараза. В Швейцария се признават единствено ваксини, утвърдени в Европейския съюз.

Противниците на пропуските и здравните ограничавания като цяло организираха поредност от демонстрации в разнообразни градове през последните месеци, които провокираха огромен публичен митинг, не без конфликти със чиновниците на реда. По-специално, по време на митингите в Берн на 16 и 23 септември полицията употребява гумени патрони и водни оръдия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР