Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на

...
Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на
Коментари Харесай

Бивши военни искат референдум за връщането на задължителната казарма

Референдум за връщане на наложителната казарма оферират от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и запаса.

Инициативата е била стартирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, на която взе участие и военният министър Красимир Каракачанов Форумът се е провел в петък в Казанлък, заяви профилираното издание otbrana.com. Kaракачанов от своя страна е съобщил, че законопроектът за въвеждане на доброволна военна работа към този момент е подготвен и се чака да премине през съществено публично разискване.

Предвижда се въвеждане на набор от тласъци за набирането на претенденти. Една част от тях са свързани и с преимущество при кандидатстване за работа след осъществяване на контракта. Дори има концепция в бранш ”Сигурност “ да се одобряват тези, които са минали доброволна военна работа. От думите на министъра стана ясно, че той не се е отказал от връщането на наложителната наборна военна работа.

Председателят на Съюза на сержантите и офицерите от запаса и запаса о. з. ген. Златан Стойков разяснява, че е желателно по време на европейските и локалните избори да се организира и допитване (референдум) за възобновяване на наложителната наборна военна работа. Според запасните за България най-подходящо е Въоръжените сили да бъдат комплектовани с кадрови и наборни военнослужещи.

Връщането на наборната военна работа бе едно от главните обещания на Каракачанов, само че съдружните сътрудници от ГЕРБ не го възприеха и той го замести с доброволна работа. Каракачанов възнамерява да се вкара 6-9 месеца доброволна казарма според от специалността. Преминалите тази работа ще влизат по-късно в запаса, а част от тях може да постъпят и на действителна работа, счита Каракачанов. Засега той не е дал обществено действителни планове за предлагането си – какъв брой ще коства организирането на едно сходно образование, какъв брой души ще минават годишно през него и други. / Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР