Рефъралите печелят всеки път, когато той си смени работатаПрепоръчването на

...
Рефъралите печелят всеки път, когато той си смени работатаПрепоръчването на
Коментари Харесай

Платформа дава до 10 000 лв. за препоръчване на ИТ специалист

Рефъралите печелят всякога, когато той си смени работата

Препоръчването на ИТ експерти се трансформира в рентабилен бизнес
(снимка: CC0 Public Domain)

Сегментът на търсене и препоръчване на ИТ експерти у нас се развива с изключителни темпове. Потвърждение за това е платформата Noble Hire, която уголемява опциите си с забавни оферти.

Моделът на Noble Hire разрешава на рефъралите да печелят суми от порядъка на няколко хиляди лв., когато предлагат софтуерен кадър и той бъде нает на работа през уеб страницата.

„ Ако познавате програмист, препоръчате го и бъде нает през нашата платформа, можете да спечелите сума, достигаща 5 000 или даже 10 000 лв.. При това ще печелите дълготрайно всякога, когато той си смени работата чрез Noble Hire ”, показа Георги Иванов, шеф и съосновател на плана.

Noble Hire залага на мрежа от рефърали като съществена тактика, които да предлагат ИТ гении и да печелят от тяхното наемане. Към момента тя има над 2000 регистрирани консуматори, а единствено през отминалата година е разпределила над 100 000 лв. на своите рефърали.

Успешният бизнес модел оказва помощ на екипа да притегли рискова инвестиция в размер на 250 000 евро за своето развиване, а проектите са за набиране на нови 1 млн. евро в бъдеще. Броят на софтуерните компании в платформата е повече от 70.

Моделът, основан на рефърали, е методът да се реши сложното постигане до ИТ фрагменти в сектора, показа Георги Иванов, шеф и съосновател на Noble Hire
(снимка: персонален архив)

В дълготраен проект екипът даже има намерение да стимулира фирмите сами да включват своите чиновници в платформата. Така, в случай че последните решат да сменят работното си място, работодателят ще може да получи бонуси от това. По този метод той би бил обезщетен най-малко отчасти за своите вложения в образованието и развиването на съответния експерт.

Според основателите на уеб страницата, в вероятност това може да се трансформира в стабилно решение на казуса с кражбата на гении. Моделът към този момент се тества от някои компании, които са присъединили свои чиновници в платформата, вместо да ги освободят непосредствено.

Според Георги Иванов, макар рецесията фирмите, които освобождават фрагменти, са малцинство най-малко в ИТ сектора, като множеството компании не престават интензивно да търсят нови попълнения за екипите си.

Друга оригиналност е, че платформата уголемява секторите, в които ще търси експерти, излизайки отвън кръга на софтуерните компании. За разлика от ИТ бранша, в който рефъралът може да получи две брутни месечни заплати, в другите сектори ще е единствено една.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР