редседателят на Народното събрание Цвета Караянчева запазва поста си.Искането за

...
редседателят на Народното събрание Цвета Караянчева запазва поста си.Искането за
Коментари Харесай

Цвета Караянчева остава председател на НС

редседателят на Народното събрание Цвета Караянчева резервира поста си.

Искането за нейното предварително освобождение на председателското място на Народното събрание, импортирано от "БСП за България " и Движение за права и свободи, не събра нужния брой гласове.

Предложението за нейното премахване поддържаха единственото вносителите незадоволителните 97 гласа, 126 гласоподаваха "против " и нито един "въздържал се ".

Управляващото болшинство, в лицето на ГЕРБ и "Обединени патриоти ", поддържаха ръководителя. В поддръжка на Цвета Караянчева гласоподаваха и депутатите от ВОЛЯ, както и трима самостоятелни народни представители.

Преди гласуването Караянчева съобщи, че това е умишлено омаскаряване на Народното събрание, с цел да бъде дискредитиран неговият ръководител.

"Моята чест не може да бъде отнета от вас ", обърна се Караянчева към Българска социалистическа партия.

След изявлението ѝ от трибуната последваха възгласи "оставка " от страна на опозицията.

Остри реплики, персонални нападки и високо напрежение в пленарната зала съпроводиха дългите диспути по настояването за предварително преустановяване на председателските пълномощия на Цвета Караянчева през днешния ден.

Депутат от ГЕРБ упрекна депутати от левицата в кражба.

Обект на похищението станала досието на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски, където било квалифицираното му изявление за дебата за оставката на Цвета Караянчева.

Светлина върху случилото се хвърли Младен Шишков. Той описа по какъв начин соцдепутатът Драгомир Стойнев взел досието, след това я дал на сътрудника си Георги Гьоков, който тръгнал да излиза от пленарната зала. Маноил Манев от ГЕРБ пък опитал да попречи на този акт.

"Гьоков потегли да излиза с тази директория от залата, само че беше посрещнат от сътрудника Манев и беше помолен тази директория да бъде върната. Вместо да бъде върната, Гьоков по най-безогледен метод стартира да се възпротивява. 6 индивида от групата на Българска социалистическа партия се нахвърлиха физически върху Манев. Аз съм очевидец на събитието, има и записи. Това е дъното на държанието на сътрудниците от Българска социалистическа партия. Колегите от Българска социалистическа партия имат навика да крадат и физически, само че и интелектуална благосъстоятелност ", описа в детайли обстановката Шишков.

"Явно от ляво някой партизански привички не са забравени. В тази зала се краде! ", възкликна той.

"Комунистът си е болшевик, може да е една директория, само че да открадне. Цялата страна окрадоха, минаха към този момент на кацеларски материали ", включи се и самият Спас Гърневски.

Бившият министър на културата и ръководител на Комисията по просвета и медии в националното заседание Вежди Рашидов също се включи в разногласието.

"Да се алармира до Гешев, не може да се събират записи и компромати за депутати ", разяснява той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР