редпазни маски трябва да се носят на открито в Париж

...
редпазни маски трябва да се носят на открито в Париж
Коментари Харесай

Маските ще станат задължителни от понеделник сутрин в парижката префектура

редпазни маски би трябвало да се носят навън в Париж по крайбрежията на Сена и канала Сен Мартен, както и на откритите пазари и други места, където общественото разграничаване е мъчно, съобщи префектурата на френската столица.

Маските ще станат наложителни от 6,00 ч. по Гринуич на следващия ден и заповедта на префектурата ще остане в действие един месец, съобщи Ройтерс.

Всички знаци сочат, че вирусът още веднъж циркулира по-активно в парижкия район, написа в известието за пресата, съобщи Франс прес.

Заповедта важи за лица над 11 години, заяви префектурата на френската столица. Зоните, където маските навън ще бъдат наложителни, ще бъдат оповестени в допълнение и от време на време ще бъдат преразглеждани.

В столицата регионите, за които това се отнася, са кейовете на река Сена и над 100 улици в съвсем всички региони.

Става дума за туристически зони, открити пазари и търговски улици, изясни Никола Нордман - заместител по сигурността в кметството на Париж.
Критериите за установяване на регионите са събирането на доста хора, мъчно поддържане на физическа отдалеченост, места за празнуване и такива, където може да е имало облекчение на марките през последните седмици, добави Нордман.

Първоначално, в продължение на 15 дни, ще има интервал на съветване като задължението бъде напомняно на хората, влизащи в съответната зона, а по-късно ще се постанова санкция от 135 евро.

В От дьо Сен са наранени 26 общини, а във Вал дьо Марн - 18. Процентът на позитивните проби за ковид през вчерашния ден е бил 2,4 на 100 в Ил дьо Франс (Париж и региона), при 1,6 на 100 приблизително за страната.

Ръстът на болест е изключително висок в групата на хората сред 20 и 30 години.

Решението за носене на маски в оживени региони е взето въз основа на здравни рекомендации, направени от районната организация по опазване на здравето в Ил дьо Франс.

Дълго считана безполезна от управляващите, на 20 юли маската стана наложителна на закрити публични места. От една седмица префектите са упълномощени да я постановат и навън, когато събитията го изискват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР