Редовното заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините

...
Редовното заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините
Коментари Харесай

Фандъкова: Хората очакват кметовете да свършат работата си

Редовното съвещание на Общото заседание на Националното съдружие на общините в България /НСОРБ/ стартира в столичния хотел "Рамада " с одобрение от кмета на София Йорданка Фандъкова, като хазаин на форума.

В Общото заседание вземат участие 247 представители от 161 общини, от които 112 са кметовете, а 118 са ръководители на Общински препоръки или общински съветници, 17 са заместник-кметовете. Фандъкова означи, че НСОРБ е организация, която е придобила в годините и опита, и самочувствието да съставлява всички и въпреки мащабите на обособените общини да са разнообразни, провокациите са сходни и решенията са много общи. Надявам се, че предизвикването през тази година - изборите, няма да ни накара да променим метода си на работа, тъй като изборите идват и отминават, а хората чакат кметовете да свършат работата си, означи тя.

Участниците в Общото заседание се срещнаха с доклада за активността на Управителния съвет на НСОРБ през 2018 година, доклада за активността на Контролния съвет, както и доклада за осъществяването на бюджета на НСОРБ за 2018 година

Обсъден бе проектобюджет за 2019 година 32-рото Общо заседание на българските общини ще одобри стратегия за активността на Сдружението през 2019 година В рамките на съвещанието ще се състои и конгрес "Европейски, национални и локални цели ", в който ще вземат участие министрите Петя Аврамова, Румен Порожанов, Нено Димов, Бисер Петков, Емил Караниколов и заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР