Редовното заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините

Редовното заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините ...

Фандъкова: Хората очакват кметовете да свършат работата си.


Редовното заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ започна в столичния хотел "Рамада" с приветствие от кмета на София Йорданка Фандъкова, като домакин на форума.

В Общото събрание участват 247 представители от 161 общини, от които 112 са кметовете, а 118 са председатели на Общински съвети или общински съветници, 17 са заместник-кметовете. Фандъкова отбеляза, че НСОРБ е организация, която е придобила в годините и опита, и самочувствието да представлява всички и макар мащабите на отделните общини да са различни, предизвикателствата са сходни и решенията са доста общи. Надявам се, че предизвикателството през тази година - изборите, няма да ни накара да променим начина си на работа, защото изборите идват и отминават, а хората очакват кметовете да свършат работата си, отбеляза тя.

Участниците в Общото събрание се запознаха с отчета за дейността на Управителния съвет на НСОРБ през 2018 г., отчета за дейността на Контролния съвет, както и отчета за изпълнението на бюджета на НСОРБ за 2018 г.

Обсъден бе проектобюджет за 2019 г. 32-рото Общо събрание на българските общини ще приеме програма за дейността на Сдружението през 2019 г. В рамките на заседанието ще се състои и форум "Европейски, национални и местни приоритети", в който ще участват министрите Петя Аврамова, Румен Порожанов, Нено Димов, Бисер Петков, Емил Караниколов и заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева.

Източник: novini.bg