Редовното правителствено заседание ще се проведе не в сряда, а

...
Редовното правителствено заседание ще се проведе не в сряда, а
Коментари Харесай

Редовното правителствено заседание - днес, вместо в сряда. Кабинетът обсъжда социалните мерки

Редовното държавно съвещание ще се организира не в сряда, а през днешния ден. То ще е с начален час 17 ч., а членовете на кабинета “Борисов 3.2 ” ще обсъдят новия пакет социално-икономически ограничения.
Заседанието ще се организира посредством видеоконферентна връзка.

Началният му час съответствува и с оповестеното начало на 20тия ден от антиправителствените митинги.

Дългоочаквани бяха новите стопански ограничения, които бяха оповестени от властта през вчерашния ден. Тогава стана ясно, че над 1 милиард лв. ще отидат за битка с коронакризата. За новия пакет от социално-икономически ограничения се заприказва още предходната седмица, когато в Народното събрание депутатите гласоподаваха вота на съмнение против ръководещите, импортиран от левицата. След неговия крах кабинетът претърпя и обещания “ремонт”. Бяха заменени няколко министри.

Правителството смята за собствен приоритет сериозния и виновен метод към зародилите пред българските жители и другите браншове провокации по отношение на ковид и икономическите последици от него, се споделя в известие на пресцентъра на Министерски съвет.

Освен точки, касаещи осъществяването на социално-икономическите ограничения на държавното управление, предварителният дневен ред на съвещанието включва още решение за осъществяване на стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и на отбраната; приемане на тактика за битка с наркотиците; предложение за зам.-председател на УС на Международната капиталова банка и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР