Редовното хранене е изключително важно, за да поддържаме високо ниво

...
Редовното хранене е изключително важно, за да поддържаме високо ниво
Коментари Харесай

Защо е важно да приемаме достатъчно протеин за деня

Редовното хранене е извънредно значимо, с цел да поддържаме високо равнище на продуктивност и да не се уморяваме денем . Протеинът се счита за главния енергиен съставен елемент на нашето тяло .

Той оказва помощ за образуването на голям брой кафези и тъкани, а също по този начин поддържа естественото действие на имунната система и метаболитните процеси в тялото . Участва в основаването на мускули и сухожилия , а също по този начин е нужен за производството на ензими, хормони и разнообразни молекули , които извършват доста значими функционалности.

Ето пет аргументи да включите спомагателен протеин в диетата си:

Избирайте закуски с високо наличие на белтъчини, които дават отговор на вашите желания. Сега най-различни протеинови артикули се появяват на рафтовете на магазините, като питейни заведения, бисквитки или мляко. Те са чудесна алтернатива за хората, които са се отказали от месото по една или друга причина, както и за хора с алергии към млечни артикули и нетърпимост към лактоза.

Протеините са значими за тези, които желаят да възстановяват тежестта си. Увеличаването на количеството от този макронутриент в храната води до забързване на метаболизма и понижаване на апетита. Белтъчините ви засищат добре, вследствие на което желаете да похапвате по-рядко, а размерът на порциите в главните хранения понижава. Ако ядете скотски артикули като месо, риба, яйца или млечни артикули всеки ден, евентуално си набавяте задоволително протеин.

При обикновено тегло и положително здравословно положение референтният хранителен банкет е от 0,8 до 1,3 грама протеин на един кг телесно тегло. Това възлиза на приблизително 56 грама протеин дневно за мъже и 46 грама за дами, водещи умерено затънал метод на живот.

В някои случаи се изисква повече протеин, като да вземем за пример по време на интервали на заболяване, интензивни извършения и бременност и кърмене. Активните хора се нуждаят от повече протеини от тези, които водят затънал метод на живот. Достатъчно количество протеин е от значително значение за попречване на развиването на болести като остеопороза.

Това са храните, които се считат за най-предпочитаните източници на белтъчини:

• Яйца

Едно яйце със междинен размер съдържа 6-7 гр. протеин. Той се намира в белтъка. Поради тази причина доста фитнес менюта оферират ястия без жълтък.

• Пиле

Ако би трябвало да добавите този тип протеин към диетата си, изберете пилешките гърди – имат повече фибри и по-малко мазнини. На 100 гр. артикул съдържат към 20 гр. белтъчини.

• Извара

Опаковка извара от 200 гр. съдържа 35 гр. протеин, което дава отговор на съвсем една трета от междинната дневна потребност.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР