Редовният сезон в Серия “А приключи, а той донесе не

...
Редовният сезон в Серия “А приключи, а той донесе не
Коментари Харесай

Серия “А” се готви за исторически бараж

Редовният сезон в Серия “А ” завърши, а той донесе не малко драма със себе си. Освен непрекъснатите разбърквания на върха към кандидатите за класиране измежду най-хубавите 4 видяхме и доста непредсказуеми моменти на дъното в таблицата при клубовете, които се пробваха да запазят елитния си статут.

В последна сметка този проблем не съумя да се разплете и след последния съдийски сигнал, оформил генералното класиране за сезон 2022/2023. Двата тима, които до последно бяха забъркани в борбата за оцеляване - Специя и Верона, приключиха сезона с еднакъв брой точки, което задейства правилото влезнало в действие с началото на новата акция. А точно, че в случай че тимовете приключили на 17-о и 18-о място в Серия “А ” след изиграването на всичките 38 дуела от шампионата, няма да се гледа головата разлика или директните дуели, а ще се назначи спомагателен плейоф за оставане в елита.

До тази развръзка се стигна по извънредно трагичен метод откакто Верона загуби своя мач от Милан с 1:3 на “Джузепе Меаца ”, а в това време Специя играеше при резултат 1:1 на “Олимпико ” против Рома. Тогава обаче съдията уточни бялата точка и Пауло Дибала вкара дузпа, с която донесе цялостния комплект точки за “римските вълци ” и отвори нова страница в историята на Серия “А ”.

Все още не се знае по кое време тъкмо ще се изиграе историческия бараж за оцеляване в италианския хайлайф, само че от в този момент е несъмнено, че той ще бъде следващата порция представление в този вманиачен сезон на “Ботуша ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР