Детройт Лайънс шокира действащия шампион на Супербоул Канзас Сити Чийфс, когато сезон 2023 на НФЛ започва

...
Редовният сезон 2023 на Националната футболна лига започна със шокиращ
Коментари Харесай

Редовният сезон 2023 на Националната футболна лига започна със шокиращ резултат, след като Детройт Лайънс победиха действащия шампион на Супербоул Канзас Сити Чийфс с 21-20 на стадион Чийфс Ароухед в четвъртък вечер.

Широкият приемник на Лъвовете Амон-Ра Сейнт Браун отбеляза първия тъчдаун за новия сезон на НФЛ в края на първата четвърт с подаване от 9 ярда от куотърбека Джаред Гоф.

Двукратният MVP Patrick Mahomes и Chiefs се върнаха с рев, отбелязвайки два тъчдауна без отговор, за да поведат с 14-7 до полувремето.

Защитникът новобранец на Лъвовете Брайън Бранч извади Махомес и го върна за тъчдаун в началото на третата четвърт, за да изравни мача.

Кикърът на Чийфс Харисън Бъткър вкара два гола от полето, давайки преднина на Канзас Сити с 20-14, докато бягащият бек на Лъвовете Дейвид Монтгомъри намери крайната зона за победния резултат с малко повече от седем минути до края на мача.

 ИНГЪЛУУД, КАЛИФОРНИЯ – 30 ОКТОМВРИ: Рони Ривърс №30 от Лос Анджелис Рамс се справя с Фред Уорнър №54 от Сан Франциско 49-ерс по време на втората четвърт на стадион SoFi на 30 октомври 2022 г. в Ингълууд, Калифорния. (Снимка от Ronald Martinez/Getty Images) ИНГЪЛУУД, КАЛИФОРНИЯ – 30 ОКТОМВРИ: Рони Ривърс №30 от Лос Анджелис Рамс се справя с Фред Уорнър №54 от Сан Франциско 49-ерс по време на втората четвърт на стадион SoFi на 30 октомври 2022 г. в Ингълууд, Калифорния. (Снимка от Роналд Мартинес/Гети изображения) Роналд Мартинес/Гети изображения

Mahomes, играещ без звезда от тайт енда Травис Келс, който беше изключен поради хиперразтегнато коляно, получено на тренировка по-рано тази седмица, завърши с 226 ярда, два тъчдауна и прихващане. Гоф завърши с 253 ярда и тъчдаун.

„Играх силно през целия мач“, каза Гоф в предаването на NBC след мача. „Беше дълъг и тежък мач. Вероятно не показахме най-доброто от себе си, но сме създадени за това. Ние наистина сме.”

Това беше впечатляваща победа за Лъвовете, отбор, който като цяло е търпял безсмислие в продължение на десетилетия, след като не е спечелил плейофен мач от сезон 1991. Лъвовете ще се надяват, че ще се обърнат под ръководството на третия старши треньор Дан Кембъл, който миналата година насочи отбора към печеливш сезон – 9-8 – в който Детройт спечели осем от последните си 10 мача.

Не всичко беше лошо за шефовете в четвъртък. Преди началото отборът разкри най-новия си шампионски банер на Super Bowl под бурните овации на верните на Chiefs.

Лъвовете ще приемат Сиатъл Сийхоукс следващата седмица, докато Чийфс пътуват до Дювал Каунти, за да се изправят срещу Джаксънвил Джагуарс в мач-реванш от мача от плейофния кръг на дивизията на AFC от миналия сезон.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР