Редовният полов живот има редица ползи за здравето както на

...
Редовният полов живот има редица ползи за здравето както на
Коментари Харесай

Жените, редовният секс и как влияе на менопаузата

Редовният сексуален живот има редица изгоди за здравето както на дамите, по този начин и на мъжете. Освен че усъвършенства имунитета и покачва настроението, сексът има и още един позитивен резултат за дамите.

Според ново проучване на University College London, сексът най-малко един път седмично понижава риска от ранна менопауза.

Учените са провели опит, траял 10 години. През тях те събират данни за половия живот на над 3000 дами. А резултатът е в интерес на дамите, дейни в леглото най-малко един път в седмицата. Това включва както интимните контакти с половинката, по този начин и самозадоволяването и оралния секс.

Ако една жена прави секс един път в месеца да вземем за пример, това е сигнал за тялото й, че тя към този момент няма потребност от своите репродуктивни функционалности. Тогава стопира първо овулацията, а по-късно и месечния цикъл. Организмът й взема решение, че няма смисъл да влага сила в тях всеки месец.

Така настъпването на менопаузата може да пристигна и по-рано от предстоящото - към 50-те. Тя се свързва най-много в невъзможността за зачеване, само че има и един различен резултат от нея. Докато дамата има овулация, в този интервал от месеца имунната система е затруднена и организмът й е по-податлив на болести, написа Daily Mail.

А когато тялото превключи на друга вълна поради неналичието на секс, дамите имат повече сила за заниманията, разнообразни от тези в леглото. Например, да гледат внуци. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР