Редовният петъчен контрол в парламента е под въпрос, заради отсъствието

...
Редовният петъчен контрол в парламента е под въпрос, заради отсъствието
Коментари Харесай

Парламентарният контрол днес под въпрос, депутатите от БСП се отказаха от заплати

Редовният петъчен надзор в Народното събрание е под въпрос, поради отсъствието на Българска социалистическа партия от пленарна зала. Така депутатите от опозицията, задали въпроси, няма да могат да ги развият и да чуят отговори. 
 Управляващите умуват по какъв начин със закон да санкционират Българска социалистическа партия за отсъствието им от Народното събрание
Програмата на Народното събрание през днешния ден планува ратификация на спомагателното съглашение към Меморандума за съгласие сред Министерството на образованието и Европейската организация за нуклеарни проучвания. Поради отсъствието на социалистите няма изясненост дали ще се организира парламентарен надзор. 

Председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова съобщи през вчерашния ден в писмо до ръководителя на парламента Цвета Караянчева, че народните представители от левицата няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание /НС/, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони. В писмото се показва също, че Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " няма да получава и възнаграждение за интервала на неявяване от Народното събрание.

Ето цялото писмо на Корнелия Нинова:

„ Уважаема Госпожо Председател, 

Уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за интервала на неявяване от Народното събрание.

Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнаграждението на депутатите, е във Вашите пълномощия.

Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, да обедините Вашите оферти с импортирания от мен и групата народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ план за понижаване и заледяване на заплатите на националните представители (Проект на решението за промени на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се преглежда към този момент близо три месеца. 

Смятам, че е неприемливо в изискванията на възходяща беднотия и неравноправие заплатите на депутатите да се усилват автоматизирано на всеки три месеца с растеж на междинната заплата на страната “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР