Редовната употреба на пастата за зъби е вредна за здравето

...
Редовната употреба на пастата за зъби е вредна за здравето
Коментари Харесай

Учени: Пастата за зъби е опасна за здравето

Редовната приложимост на пастата за зъби е нездравословна за здравето поради включена в нея съставна част, унищожаваща потребната чревна флора на човешкия организъм, написа в. „ Дейли мирър ”, представен от дир.бг.

Става дума за химическото съединяване триклозан, което се употребява като антимикробна и антигъбична съставния елемент в пастата за зъби. Той е необятно използван също в състава на тоалетните сапуни, дезодорантите, водата за уста и други Триклозанът се всмуква както от стомашно-чревния тракт, по този начин и през кожата. В последна сметка той се изхвърля от организма посредством урината.

Но по своя път съставката провокира дисфункция на човешката микрофлора и унищожава „ положителните бактерии ”. А това води до болести от рода на диабета, сърдечносъдовите заболявания, артрит и разстройства на храненето.

Екипът на проф. Томас Шарптън от университета в Орегон провел многочислени опити с опитни рибки и тяхната реакция на триклозана. Веществото за пръв път е било употребявано в болничните заведения през 70-те години на предишния век, а в този момент е едно от най-популярните бактерицидни и фунгицидни субстанции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР