Редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие

...
Редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие
Коментари Харесай

Ядките намаляват риска от сърдечни болести

Редовната консумация на неосолени ядки понижава риска от гибел в резултат на сърдечносъдови заболявания, заяви Лента. Това обявиха учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран на конгреса на Европейското сдружение по кардиология в Париж.

Получените от тях данни сочат, че потреблението на ядки - лешници, бадеми, орехи, два пъти седмично понижава със 17 % риска от гибел в резултат на сърдечносъдови заболявания спрямо похапването на ядки един път на две седмици.

Учените настрана акцентират изгодата от потреблението на сурови и неосолени ядки.

До тези изводи експертите стигнали, откакто 12 години следили питателните привички на 5432-ма души над 35-годишна възраст. Били взети поради възрастта, полът, просветителният ценз, тютюнопушенето и физическата интензивност на участниците в проучването.

Авторите му означават, че в сходство с рекомендациите на Европейското сдружение по кардиология ежедневната консумация на към 30 грама ядки свидетелства за здравословен хранителен режим.

През декември 2016 година интернационална група учени оповести в сп. BMC Medicine, че ежедневната консумация на към 20 грама ядки е обвързвана с по-малък риск от рак или гибел в резултат на сърдечносъдови заболявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР