Редовната консумация на грах, синьо сирене, царевица и соя освобождава

...
Редовната консумация на грах, синьо сирене, царевица и соя освобождава
Коментари Харесай

Израелски Учени: Диета-Чудо С 4 Продукта Пази От Рак И Алцхаймер

Редовната консумация на грах, синьо сирене, царевица и соя освобождава лечебните свойства на съединението спермидин, което въздейства удобно върху циркадния темп. Проблемите с биологичния часовник се свързват с редица възрастови и хронични болести.

„ Настоящото проучване показва преплитането сред циркадния темп и метаболизма и открива нови благоприятни условия за хранителна намеса, изменяща функционалностите на биологичния часовник. Нарушеният циркаден темп се свързва с редица болести, измежду които рак, възпаления, заболявания на Алцхаймер и Паркинсон “, изяснява доктор Гад Ашер от института „ Вайцман “ в Израел, представен от Българска телеграфна агенция.

Спермидин е представител на групата на полиамините – молекули, налични във всички живи организми и набавяни посредством хранителни източници и синтезирани от личните ни кафези. Ашер прибавя, че въпросните съединения контролират жизненоважни клетъчни процеси като напредък и размножаване.

В проби с мишки израелските експерти са открили, че спомагателните дози спермидин форсират биологичния часовник, до момента в който блокирането на молекулата го забавя.

„ Ако е годно и за хора, това изобретение ще има необятни клинични приложения. Способността да се контролира биологичния часовник посредством хранителна намеса е вълнуваща и с огромен клиничен капацитет “, добавя доктор Ашер.

Следващата цел на експертите ще бъде да тестват в клинични тествания полиамините като средство за битка с редица свързани с възрастта болести.
източник: jenata-vchas.net
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР