Редовната годишна съвместна летателна тренировка Тракийска звезда 2018 започна днес

...
Редовната годишна съвместна летателна тренировка Тракийска звезда 2018 започна днес
Коментари Харесай

Американски F-15 се включват в две седмици въздушни маневри над България

Редовната годишна взаимна летателна подготовка " Тракийска звезда 2018 " стартира през днешния ден и ще продължи две седмици с присъединяване на самолети от България, Съединени американски щати, Англия и Гърция.

Маневрите бяха свързани с два случая през последните години. През 2012г. се възпламени български Миг-29 и се наложи екипажът му да катапултира край Пловдив. През 2015 година Волен Сидеров подвигна звук към ниското прехвръкване на американски транспортни С-130 в региона на Рожен, на което бе обяснено, че те се прибирали след учението към базата си, като трасето заобикаляло обитаеми места, само че се оказа, че то минава над Родопите по време на събора в Рожен. През 2018г. подобен събор няма да има, оповестиха през януари уредниците.

До 27 юли бойни F-15C/D на американските сили ще изхвърчат от летище Къмпия-Турзии " Генерал Еманоил Йонеску " в Румъния. Еврофайтер " Тайфун " на Кралските Военновъздушни сили са пребазирани също в северната ни съседка на летище Михай Когълничяну, откъдето ще се включат в подготвителните дейности. Гръцките Военновъздушни сили вземат участие в осъществяването на полети от базовото си летище в Неа Анхиалос, заяви министерството на защитата.

Американските F-15 са от 104-то въздушно крило на Националната въздушна армия на Масачузетс.

България взе участие с екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и Л-39 от Учебна авиационна група " Георги Бенковски " - Долна Митрополия, както и с формирования от Зенитно-ракетни войски.

Според известието сюжетът на подготвителните бойни дейности цели българските Военновъздушни сили да усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни интервенции, в това число в смесени групи, които ще симулират нанасяне на удари по обекти, защитавани от формация за Противовъздушна защита.

" Тракийска звезда 2018 " е годишна интернационална летателна подготовка, която дава на участниците благоприятни условия да генерират богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР