Редовната физическа активност има положително въздействие не само върху аеробния

...
Редовната физическа активност има положително въздействие не само върху аеробния
Коментари Харесай

Физическа активност вместо антидепресанти

Редовната физическа интензивност има позитивно влияние освен върху аеробния потенциал и размерите на мускулите. Според изследвания тя повлиява и доста други аспекти – психическото и прочувственото положение, съня, даже оказва положителен резултат върху половия ни живот.
Редовно трениращите се усещат по-енергични през целия ден, спят по-добре през нощта, усещат се по-спокойни и даже положителни.
Физическата интензивност в разнообразни изследвания е потвърдена като значим детайл в лекуването на пациенти с меланхолия, обезпокоително разстройство, синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност и други. Освен това намалява напрежението, усъвършенства паметта, оказва помощ за по-добър сън. А в това време не е нужно да сте фитнес маниак, с цел да извлечете посочените изгоди.
Изследванията демонстрират, че даже и минималната физическа интензивност – от 10 или 15 минути дневно може да докара до смяна. Освен това възрастта няма значение, защото фитнес инструктурите се преценяват със положението и опциите на всеки и се сформира самостоятелна стратегия.
Проучванията демонстрират, че постоянните извършения могат да лекуват лека до умерена меланхолия толкоз дейно, колкото антидепресанти, само че без страничните резултати, несъмнено.
Като значим позитивен резултат се показва стимулиране на невралния напредък, понижаване на възпалителни прояви в целия организъм, както и отделянето на огромни количества ендорфини. Освен че отделя ендорфини в мозъка, физическата интензивност оказва помощ за разпределяне на мускулите и облекчение на напрежението в тялото.
Същите ендорфини, които ви карат да се чувствате по-добре, също Ви оказват помощ да се концентрирате по-добре и по този метод се улеснява процеса на запаметяване.
Дори късите извършения заран или следобяд могат да Ви оказват помощ да регулирате моделите си на сън. Ако предпочитате да спортувате преди лягане - релаксиращите извършения като йога или леко разпъване са по-подходящи.
Дори единствено няколко минути физическа интензивност са по-добър вид, в сравнение с никакви. Ако нямате време за 15 или 30 минути извършения или в случай че имате потребност от чести почивки, това не е проблем. Започнете с 5 или 10-минутни сесии и постепенно увеличавайте времето. Колкото повече спортувате, толкоз повече сила ще имате, което ще докара до увеличение на времето за подготовка.
Затова не позволявайте натовареният график на работното място, дома или учебното заведение да бъде опрощение, с цел да избегнете физическа интензивност. Движете се постоянно, когато намерите време - мозъкът и тялото Ви ще Ви благодарят!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР